Akademski stupanj
Zvanje
Predavač
Organizacijska jedinica
Samostalna katedra za kineziologiju
Konzultacije
Srijeda od 19:30-20:30
Soba
A 229
Telefon
E-mail
knenad@ffzg.hr

ŽIVOTOPIS

Nenad Krošnjar rođen je 4. lipnja 1970. u Zagrebu gdje završava osnovnu školu, a potom i srednju školu s kojom stječe zvanje veterinarskog tehničara. 1990. godine, nakon odsluženog vojnog roka, upisuje se na Veterinarski fakultet u Zagrebu no prekida studij te 1991. godine upisuje Fakultet za fizičku kulturu u Zagrebu, (danas Kineziološki fakultet), na kojem je diplomirao 1998. godine te stekao zvanje Profesora fizičke kulture s dopunskom stručnom kvalifikacijom za rad u košarci.
Košarkom se aktivno bavio od 1979. godine sve do upisa na Fakultet. U 12 godina aktivnog treniranja košarke bio je član momčadi KK "Dubrava", KK "Cibona" te KK "Dubec ". Tijekom studija radio je na Zimskom plivalištu "Mladost" kao nadzornik i učitelj plivanja gdje je sudjelovao i u organizaciji Državnih prvenstava u sinkroniziranom plivanju.
U 1995. godini položio je tečaj ronjenja te stekao licencu Open water diver. Radio je i u fitness centru "Swim Trim" kao voditelj fitness programa. Kao apsolvent je radio u sportskom vrtiću "Gymko" gdje je podučavao djecu predškolske dobi osnovama sportske gimnastike.
Radno iskustvo stječe kao nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u privatnoj osnovnoj školi "Nandi" gdje je radio s djecom s poteškoćama u razvoju te u privatnoj osnovnoj školi OŠ "Kreativan razvoj".
1998. Zaposlio se u NK "Hrvatski dragovoljac" kao kondicijski trener, fizioterapeut te savjetnik za prehranu. Nakon četiri godine zapošljava se kao rehabilitacijski trener i fizioterapeut u NK "Zagreb". Od 2007. godine zapošljava se kao rehabilitacijski trener i fizioterapeut u GNK "Dinamo".
Od 2002.-2008. godine radio je kao vanjski suradnik na Katedri za tjelesnu i zdravstvenu kulturu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu gdje je vodio nastavu na sljedećim kineziološkim aktivnostima: košarka, odbojka, nogomet, aerobik, fitness, planinarsko pješačke ture, rafting ture i kanuing ture. 2004. godine stječe nastavno zvanje predavača te je iste godine imenovan vanjskim suradnikom Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za predmet - Košarka.
2005. godine zaposlen je kao predavač na predmetu Tjelesna i zdravstvena kultura na Zavodu za animalnu fiziologiju, Biološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje je imao puno nastavno opterećenje u fondu od 450 sati godišnje.
2005. godine bio je dio tima Hrvatske stolnoteniske reprezentacije HOO- a na Mediteranskim igrama u Almeriji.
2006. godine, u pripremnom periodu koje se odvijalo na Tenerifima, bio je član ekipe stolnotenisača Zorana Primorca u svojstvu kondicijskog trenera i fizioterapeuta. U 2007. godini sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu u Zagrebu kao kineziterapeut i fizioterapeut Tamare Boroš i Zorana Primorca te ostale hrvatske stolnoteniske reprezentacije. Sudjelovao je pet godina zaredom kao kineziterapeut i fizioterapeut na atletskom mitingu "Hanžekovićev memorijal" u Zagrebu.
2015. godine zapošljava se u Hrvatskom nogometnom savezu kao službeni fizioterapeut
Hrvatske nogometne A-selekcije s kojom sudjeluje 2016. godine na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj.
2018. godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, zajedno s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom, osvaja drugo mjesto i srebrnu medalju.
2018. godine odlukom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, odlikovan je Redom hrvatskog trolista za iznimne uspjehe u sportu.
2021. sudjeluje na Europskom prvenstvu u nogometu.
2022. godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, zajedno s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom, osvaja treće mjesto i brončanu medalju.
2023. na nogometnom natjecanju Liga nacija, zajedno s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom, osvaja drugo mjesto i srebrnu medalju.


Razdoblje Naziv Uloga

Nagrade i priznanja
  • 2018. Odlikovanje Redom hrvatskog trolista za iznimne zasluge u sportu