Akademski stupanj
Zvanje
Predavač
Organizacijska jedinica
Samostalna katedra za kineziologiju
Konzultacije
Ponedjeljkom od 17,00-18,00 sati.
Soba
Info centar ( Filozofski fakultet )
Telefon
/
E-mail
nskender@ffzg.hr

Nikolina Skender rođena je 22.7.1976. godine u Zagrebu gdje je 1991.godine završila osnovnu školu Bartol Kašić u Zagrebu i Gimnaziju Tituš Brezovački također u Zagrebu 1995.godine. Fakultet za fizičku kulturu ( Kineziološki fakultet ), Sveučilišta u Zagrebu, upisuje 1995.godine gdje je diplomirala 2.7.2002. godine sa odličnim ( prosjek 4,63 ) i tako završila na trećem mjestu najuspješnijih studenata te godine. Stekla je visoku stručnu spremu i zvanje PROFESORA FIZIČKE KULTURE, sa dopunskom stručnom kvalifikacijom-osnovne kineziološke transformacije, a Kineziološki fakultet u Zagrebu 13.srpnja 2018.godine,izdaje joj potvrdu korištenja akademskog naziva MAGISTAR KINEZIOLOGIJE. Stručnu prasku završava 1999. godine, od 2005.-2006.godine stažira za pripravnika tjelesne i zdravstvene kulture, a stručni ispit je položila sa odličnim 2006. godine.

Tijekom školovanja, aktivno se bavila sinkroniziranim plivanjem od 1993. godine u kojem postiže odlične rezultate-medalje te je bila aktivna natjecateljica u show dance formacijama
( jazz dance ) u kojem osvaja peto mjesto na svjetskom prvenstvu u Mađarskoj 1996. godine. Miss sporta-miss simpatičnosti je postala 1997.godine te je nastupala na raznim košarkaškim utakmicama kao plesna navijačica. Osvojila je zlato 2000.godine na aerobika natjecanju na Sveučilišnom prvenstvu u Zagrebu sa timom Kineziološkog fakulteta, Sveučilišta iz Zagreba.
Ministarstvo znanosti i tehnologije dodjeljuje joj državnu stipendiju 10.ožujka 1999. godine.

Uz aktivno vođenje grupnih sportsko rekreativnih programa tijekom studija (aerobika, korektivna gimanstika ), dodatnu edukaciju stječe na brojnim fitness i aerobika konvencijama, seminarima i radionicama.

2002. godine upisala je Poslijediplomski stručni studij na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2003.godine obranila je projekt magistarskog rada “ Konstrukcija i validacija situacionih motoričkih testova u sinkroniziranom plivanju”. Demonstratorica je aerobike
na nastavi TZK na Farmaceutskom-biokemijskom fakutetu od 2002.-2004. godine, vanjska suradnica od 2007.-2011. godine te na istoimenom Fakultetu osniva Sportsku udrugu i postiže dobre rezultate sa studentima u odbojci,nogometu i aerobici. Također vanjska je suradnica i na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 2002.-2004.godine i od 2016.godine do danas vodi nastavu studentima u programima aerobika,fit&fun-a / dance, zdravstvenog vježbanja te pješačkih tura na Sljeme. Na Kineziološkom fakultetu ( 2003.-2008.godine / 2009.-2011. godine) u Zagrebu postaje vanjski suradnik te se 17.prosinca 2009. godine bira u naslovno nastavno zvanje predavač za područje društvenih znanosti,polje kineziologija,grana kineziologija sporta,za predmet sinkronizirano plivanje na Kineziološkom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu. 2010. godine učlanjuje se u u Udrugu nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture Sveučilišta u u Zagrebu.

Trenerica je i sutkinja sinkroniziranog plivanja od 2004.-2015.godine, a kao profesorica tjelesne i zdravstvene kulture radi na zamjeni u XVI.-oj gimnaziji ( 2007.-2009.godine). Organizatorica je i voditeljica ljetnog i zimskog kampa za djecu i mladež ( 2005.-2015. godine). Ministarstvo znanosti,obrazovanja i športa izdaje zahtjev 09.veljače 2004.godine za upis u registar športskih djelatnosti koje se obavljaju samostalnim radom.
2012.godine otvara Sportsku udrugu Nixa za vođenje rekreacijskih programa (aerobika, korektivna gimnastika, pilates ) i učiteljica je skijanja od 2013. godine.

Tijekom profesionalnog i stručnog rada sudjelovala je i usavršavala se na mnogim međunarodnim i domaćim stručnim i znanstvenim simpozijima, skupovima konferencijama, i ljetnim školama, seminarima i održava nastupna predavanja ( 6 ).

U Prvoj gimnaziji radi kao profesorica tjelesne i zdravstvene kuture od 2015. godine na pola radnog vremena u kojoj postaje Predsjednica Stručnog aktiva 2015. godine te Školskog Sportskog društva Prva 2019. godine. Kao voditeljica sportske sekcije sa učenicima Prve gimnazije osvaja brončanu medalju na Prvenstvu grada Zagreba u vaterpolu za dječake 2015./2016.godina, srebro na Državnom prvenstvu u stolnom tenisu za djevojke 2018./2019. godina te odlične rezulate u skijanju, badmintonu, atletici, krosu, futsalu na Prvenstvu grada Zagreba te organizacija raznih međurazrednih natjecanja ( košarka, stolni tenis, odbojka, plivanje, nogomet). Aktivno je uključena u sve manifestacije škole ( Dan škole, Kap dobrote, Projektni dan, Svjetski dan sporta-planinarenje ). Kao mentor studentima Kineziološkog fakulteta u Zagrebu održava nastavu iz predmeta Kineziološka metodika u srednjem školstvu od 2016.godine do danas.
2017.godine postaje članica povjerenstva Središnjeg državnog ureda za šport u Zagrebu za ocjenjivanje programa na Natječaju za sufinanciranje poticaja športsko-rekreativnih aktivnosti 27.8.2018.godine volontira u Pikado klubu u Zagrebu te tijekom svih godina aktivna je polaznica-voditeljica mnogobrojnih seminara vezanih za skijanje,ples i fitness pograme za poboljšanje i kvalitetu samog rada što uvelike pokazuju njena priznanja i zahvalnice.

Razdoblje Naziv Uloga

Članstva u profesionalnim udruženjima, stručnim i građanskim udrugama i javnim tijelima
  • Sportska udruga Filozofskog fakulteta u Zagrebu (SUFF)
  • Sportsko rekreativno društvo NIXA
  • Udruga nastavnika Sveučilišta u Zagrebu
  • Udruga kineziologa grada Zagreba, Izlaganje radova, projekata i sudjelovanje na radionicama-seminarima-Skupštini. (Član)