Akademski stupanj
Zvanje
Predavač
Organizacijska jedinica
Samostalna katedra za kineziologiju
Konzultacije
Ponedjeljak 17:00 - 18:00
Soba
INFO CENTAR, Filozofski fakultet u Zagrebu
Telefon
01/6113 147
E-mail
gomaric@m.ffzg.hr

Goran Marić rođen je 14.11.1989. u Banja Luci (BIH). Hrvatski je državljanin. Osnovnu školu i Opću gimnaziju završio je u Novoj Gradišci. 2008.godine upisao je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je diplomirao 9. studenog 2015.godine na integralnom prediplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju kineziologije obranivši istraživački diplomski rad “Razlike u razini kondicijske pripremljenosti američkih i europskih igrača američkog nogometa”. Stekao je akademski naziv Magistar kineziologije (izborni modul Jedrenje).
Do odlaska na studij u Zagreb, u Novoj Gradišci aktivno je trenirao košarku u KK”Strmac” u kojem je prošao sve selekcije te u istom klubu bio je od 2008. do 2011.godine voditelj i trener mlađih kadeta.
Za vrijeme studija bio je član košarkaške reprezentacije Kineziološkog fakulteta.
Od 2010. do 2015. aktivno trenira i nastupa u klubu američkog nogometa ”Patriots” u Zagrebu, a od 2018. do 2019.godine radi u istom klubu kao kondicijski trener seniora.
Od 2018. godine pa sve do danas radi u malonogometnom klubu “Uspinjača Gimka” kao trener univerzalne sportske škole za uzraste U-7 i U-9 te u sklopu projekta iz područja neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži “Živjeti fair-play” kontinuirano održava edukativne radionice za djecu, mlade, njihove roditelje i trenere.
U akad.god 2012./2013.,2013./2014.,2014./2015. radi kao demonstrator na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na predmetu Sportovi na vodi.
28.04.2014. završava za Voditelja brodice kategorije C, a 6.12.2016. završava prestižnu akademiju jedrenja RYA/MCA u Velikoj Britaniji te stječe zvanje Coastal Skipper & Yachtmaster offshore Skipper
Od 2013.godine pa sve do danas radi za međunarodnu jedriličarsku kompaniju “Sailweek” gdje tijekom ljetnih mjeseci organizira i vodi (Lead Skipper) flotu jedrilica i katamarana. 2018.godine postaje dio tima “Sailweek akademije” te radi kao instruktor jedrenja.
Uz jedrenje, vodi grupne fitnes programe te se educira na brojnim fitness i aerobik konvencijama, seminarima i radionicama. Za vrijeme studija radi kao instruktor funkcionalnih treninga u fitness centrima „Bodytech“, „VITA“,“PlayFitness“ i „Amazona“ u Zagrebu. Nakon studija pa sve do danas vodi u Fitness centru „Score“ različite aktualne grupne i individualne fitness programe: Funkcionalni trening, HIIT (High intensity interval trening), EMOM (Every minute on minute), Stretch&mobility, Body weight, Power pump i Fat burning, a u SRD „Aloha“ Total Body workout i Korektivnu gimnastiku.
Od 2017. godine na domaćim i međunarodnim skupovima vodi i održava cikluse radionica za stručno usavršavanje fitness trenera i voditelja.
Od akad.god. 2019./2020.godine pa sve do 2022./2023. vanjski je suradnik na Samostalnoj katedri za kineziologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. a od 1. travnja 2023. zaposlen na katedri u nastavnom zvanju predavača te vodi redovnu nastavu Tjelesne i zdravstvene kulture studentima 1. i 2. godine sveučilišnog preddiplomskog studija na sljedećim kineziološkim aktivnostima: Planinarsko pješačke ture, Mobilityflow&stretch, Košarka, Rukomet, Mali nogomet, Fitness mix, Adaptirano tjelesno vježbanje, Stolni tenis, Badminton i Stretch&relax.

U znanstvenim i stručnim publikacijama objavio je četiri stručna rada od kojih je dva javno izlagao.
Aktivni je sudionik mnogih stručnih konferencija, kongresa, simpozija, skupova i radionica.
Član je više strukovnih društva i stručnih organizacija ( Udruga Mojo, SRD Aloha gdje obnaša funkciju potpredsjednika, Mnk Uspinjača Gimka ). Od 2021.član je Hrvatskog kineziološkog saveza.
Za svoj rad dobio je nekoliko priznanja. 2015., 2017., i 2019.godine dobiva od Udruge Mojo. 2019. dobiva Priznanje za izuzetan doprinos u radu udruge za sportsku rekreaciju Score, a iste godine dobiva Zahvalnicu od udruge za sportsku rekreaciju “Get a Life“ za kreativan doprinos u radu društva. Priznanja za doprinos razvoju udruge kroz rad i vođenje fitness programa. 2021.godine dobiva od SRD „Aloha“ Priznanje za sudjelovanje i pomoć u radu društva.

Razdoblje Naziv Uloga

Članstva u profesionalnim udruženjima, stručnim i građanskim udrugama i javnim tijelima
  • Sportsko rekreativno društvo Aloha, Sportsko rekreativno društvo Aloha (Član upravnog odbora)
  • Hrvatski kineziološki savez, Hrvatski kineziološki savez (Član)
  • Sportska udruga MOJO, Sportska udruga MOJO (Član upravnog odbora)
  • MNK Uspinjača Gimka, MNK Uspinjača Gimka (Član)