Akademski stupanj
doktor znanosti
Zvanje
Naslovni redoviti profesor
Organizacijska jedinica
Odsjek za arheologiju
Konzultacije
Soba
Telefon
E-mail

Osobni podatci: Rođen 08.09.1959 u Zagrebu, Hrvatska. Osnovnu školu pohađao je u Zagrebu i Los Angelesu (S.A.D.). Pohađao 7.Gimanziju u Zagrebu. Studirao na Sveučilištu u Zagrebu gdje je diplomirao na studiju arheologije 1989.g. Magistrirao je 1992.g. a doktorirao 1996.g. Njegova e-mail adresa je marioslaus@gmail.com
njegova osobna web stranica je http://www.marioslaus.com a njegova stranica na portalu Research Gate je https://www.researchgate.net/profile/Mario_Slaus
Stipendije: 1991.g. dobio je stipendiju Smithsonian Institution, Washington DC, S.A.D. gdje je u National Museum of Natural History specijalizirao bioarheologiju i forenzičku antropologiju.
Radni staž: Od 1990. g. zaposlen je u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, prvo u Odsjeku za arheologiju, a od 2012. g. u novo-osnovanom Antropološkom centru Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti čiji je Upravitelj. Od iste godine je i trajno izabran znanstveni savjetnik. Od 2001. g. do 2020. g. imao je kumulativni radni odnos u znanstvenoj grani antropologija na Katedri za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu gdje je izabran za znanstvenog savjetnika.
Forenzički rad: 1995.g. izabran u multidisciplinarnu ekipu forenzičkih stručnjaka koju je Vlada Republike Hrvatske formirala da analizira i identificira žrtve Domovinskog rata. 1996. g. imenovan u tročlanu komisiju koju je Republika Hrvatska formirala da prati i nadzire rad multidisciplinarne ekipe stručnjaka koju je međunarodni tribunal u Haagu formirao da ispita masovnu grobnicu Ovčara. 1998.g. poimence naveden u Izvještaju Glavnog Tajnika Ujedinjenih naroda na 54. Sjednici komisije za ljudska prava u poglavlju ''Human rights and forensic science'' kao ''Recommended expert'' iz forenzičke antropologije. Do danas sudjelovao u preko 3000 identifikacija žrtva Domovinskog rata i u desetak forenzičnih analizi ''hladnih slučajeva'' koje vodi Policijska uprava zagrebačka, Služba općeg kriminaliteta, Odjel krvnih delikata. Radi se o neriješenim slučajevima koji su stariji više godina a u kojima se sumnja na ubojstvo ili u kojima je potrebna identifikacija.

Razdoblje Naziv Uloga