Iva Pavić, zn. novak

Akademski stupanj
Zvanje
znanstveni novak
Organizacijska jedinica
Odsjek za fonetiku
Konzultacije
Ponedjeljkom od 11:45 do 13:15 h
Soba
B318
Telefon
01/4092-092
E-mail
ipavic2@ffzg.hr

Iva Pavić, znanstvena novakinja Odsjeka za fonetiku, rođena je 8. veljače 1988. godine u Zagrebu. Osnovnu školu i gimnaziju općeg smjera završila je u Zagrebu. Preddiplomski studij fonetike i opće lingvistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je 2009. godine, a 2011. godine diplomirala je na diplomskom studiju, na dvama modulima studija opće lingvistike (primijenjena i opća lingvistika) te na dvama modulima studija fonetike (rehabilitacija govora i slušanja te znanstveno usmjerenje). Na preddiplomskom studiju bila je demonstratorica Odsjeka za fonetiku na kolegijima Artikulacijska fonetika, Fonetska transkripcija, Neurofonetika i Učenje stranog jezika, a 2009. godine dobila je Rektorovu nagradu. Na diplomskom studiju primala je stipendiju Grada Zagreba. Od 2012. godine radi kao znanstvena novakinja/asistentica Odsjeka za fonetiku, na znanstvenom projektu Forenzična fonetika: slušno prepoznavanje i zvučna analiza glasova te pohađa poslijediplomski doktorski studij lingvistike, polje fonetika. Od 2013. godine članica je projekta Forenzička fonetika: Standardiziranje zvučnih postupaka (financira Sveučilište u Zagrebu). Također, izvodi preddiplomsku i diplomsku nastavu na kolegijima Ortoepija hrvatskoga jezika I + govorne vježbe, Metodika fonetske njege glasa i izgovora – individualni pristup te Neverbalna komunikacija. U okviru djelatnosti Odjela za fonetiku Hrvatskog filološkog društva, čija je članica od 2013. godine, sudjelovala je kao mentorica na 40. govorničkoj školi „Ivo Škarić“ za darovite srednjoškolce. Sudjelovala je na dvije međunarodne konferencije, dvije domaće konferencije s međunarodnim sudjelovanjem te na jednom stručnom savjetovanju. Objavila je jedan izvorni znanstveni članak i prikaz knjige.

Znanstveni radovi u drugim časopisima


1. Varošanec-Škarić, Gordana; Pavić, Iva; Kišiček, Gabrijela.
Indeksi sličnosti i različitosti kod govornika hrvatskoga jezika u nefiltriranim i filtriranim uvjetima. // Suvremena lingvistika. 40 (2014) , 77; 61-76 (članak, znanstveni). URL link to work
Vrh


Ostali radovi u drugim časopisima


1. Pavić, Iva.
Prikaz knjige Douglasa Couplanda "Marshall McLuhan: Nemate vi pojma o mojemu djelu!". // Govor. XXIX. (2012.) , 2.; 187-191 (prikaz, ostalo).
Vrh


Sažeci u zbornicima skupova


1. Varošanec-Škarić, Gordana; Pavić, Iva; Kišiček, Gabrijela.
Comparison of similarity and dissimilarity indices between speech samples in filtered and non- filtered conditions for the speakers of the Croatian language // .
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Pavić, Iva; Sokolić, Nikolina.
Sociofonetski pristup naglašavanju stranih toponima u hrvatskome jeziku // Istraživanja govora / Vlašić Duić, Jelena ; Varošanec-Škarić, Gordana (ur.).
Zagreb : Tiskara Rotim i Market, 2013. 78-79 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Varošanec-Škarić, Gordana; Pavić, Iva; Kišiček, Gabrijela.
Indeksi sličnosti i razlike kod govornika hrvatskoga jezika u nefiltriranim i filtriranim uvjetima // Istraživanja govora / Vlašić Duić, Jelena ; Varošanec-Škarić, Gordana (ur.).
Zagreb : Tiskara Rotim i Market, 2013. 91-93 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).